Skocz do zawartości
  • 0
Kapibar

Serwer nie odpowiada

Pytanie

Jak w temacie. #3 i #4 nie działają mi od tygodnia niemalże. Konkretnie: serwer nie odpowiada. Nie mogę wyszukać ich w CSie. Gdy wpisuję connect i ip, to nie chce się ładować. Gdy klikam na adresie na stronie lub przez steam próbuję dołączyć do kogoś, kto gra na tym serwerze - okienko steama serwer nie odpowiada.

Pingi normalnie idą w wierszu poleceń...

Czy ktoś poratuje Kapibara? 😛

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0
10 godzin temu, Mirass napisał:

Reinstalka CS'a powinna pomóc 🙂 Kiedyś też tak miałem. 

Przeinstalowałem csa, wcześniej wykasowałem cały folder half life z katalogu steama na kompie, nic nie dało ...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Wieczorem spróbuję z hotspotem i z antywirusem.
Już kurka nie pamiętam czy #3 i #4 przestały działać dzień przed czy w ten sam dzień, co zauważyłem, że na kompie antywirusa nie miałem (sam mi się wykasował i cholera wie, jak długo eseta nie miałem). Czyściłem więc w tamtym tygodniu kompa i na nowo eseta zainstalowałem, od cholery malware, spyware, coś z koparką bitcoinów. Może to jest jakiś powód, ale przecież cs mi działał jak miałem eseta i w tym okresie, co go nie było 😐

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Odkopuję, problem od grudnia nie zniknął. Reset routera, sprawdzanie antywirusa, nic nie pomogło. Żadnych blokad, wyjątków, internet jak zawsze śmigał, tak i śmiga...

Wersja NS ma ten sam problem. Nie mogę wejść na #3 i #4. Na hotspocie działa, ale nie mogę z niego zbyt dużo korzystać. Nie ma różnicy kabel, czy wifi.

Ktoś, coś? Od grudnia jestem na przymusowym urlopie od csa... 😞

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

gdzieś z odmętów internetów z jakiegoś forum 

1. Odinstalować CS`a, usunąć zawartość folderu X:\Valve\Steam\SteamApps\nazwa_konta\counter-strike (gdzie X to oznaczenie partycji, na której masz zainstalowany Steam),
2. Wyczyścić rejestr (polecam Eusing Free Registry Cleaner),
3. Zainstalować ponownie grę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

MyIaunZ.png
Tylko to, na #1 i #2 jest normalnie... NS to samo. Tylko hot spot działa, ALE hot spot ustawiam na telefonie... połączonym z moim Wi-Fi 😐 Tylko, że jak z tym samym Wi-Fi jestem połączony na komputerze, to wraz nie działa.

@Sevral z tego foldera odinstalowywałem, spróbuję jeszcze z czyszczeniem rejestrów

@Tayquil ok, to czyszczenie rejestrów i inna partycja do sprawdzenia i dam znać

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Wszystkie 3 sposoby sprawdziłem, żaden nie zadziałał 😕 Reguły dodałem, nic nie dało... próbuję jeszcze samemu coś znaleźć w internecie..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Nwm czy dobrze kojarze ale sprobuj @Kapibar odinstalowac cs usunac wszystkie pliki i w rejestrze wywalic cale plik zwiazane z cs jezeli masz steama to odinstaluj go i tez wywal pliki z rejestru zwiazane zekomputer.tez mialem problem z cs na ns i na steam i zrobilem wszystko co w instrukcji nizej

Sa tez do tego specjalne programy ale osobiscie polecam zrobic to samemu bo nie wiadomo czy nie bedzie przy programie jakiegos syfu

klikasz: start, uruchom, wpiszujesz regedit, klikasz 2 razy na HKEY_LOKAL_MACHINE, potem na software, odszukujesz nazwe producenta albo nazwe gry, jak znajdziesz zaznaczasz i usuwasz jak zwykły plik z dysku
i po wszystkim
pozniej start, uruchom, wpiszujesz regedit, klikasz 2 razy na HKEY_CURRENT_USER po wykasowanie zbędnych wpisów uruchamiasz p[onowmnie komputer

 

Tata moj ktory jest sieciowcem na szybko znalazl pare mozliwosci :

1. Zablokowany port u dystrybucji internetu (kiedys mialem zablokowane porty playstation network i to byla wina dystrybucji sieci po krotkiej awanturze odblokowali) jezeli to moze byc problem to na szybko mozesz to sprawdzic podpinajac sie do innej sieci np "somsiada" jak zadziala to najprawdopodobniej to

2. Zablokowany port na routerze czyli caly reset ustawien routera z odblokowanymi portami.

3.zapora windows defender moze blokowac porty(nie znam sie na tym musisz poszukac na necie)

4. to juz moj pomysl 

Mianowicie jezeli masz win7 i jest mozliwosc zaktualizowania sterownikow sieci w czasie koniec listopada-grudzien to mogles zainstalowac sterownik ktory byl od producenta ale byl NIE PODPISANY a win7 nie pozwala korzystać z takich sterownikow wtedy musisz postepowac zgodnie z instrukcja w necie bo za duzo by bylo pisania jak na jeden post bo jest pare sposobow:

Jednorazowy(mozliwosc ze po uruchomieniu ponownie nie bedzie znowu działać)

https://winclub.pl/topic/11840-instalacja-sterowników-niepodpisanych-cyfrowo/

Stałe(najprawdopodobniej w prawym dolnym rogu pojawi ci sie napis na stale ze system jest niezabezpieczony)

https://www.altkomakademia.pl/baza-wiedzy/qna/discussion/5802/instalacja-sterownikow-nie-podpisanych-cyfrowo-w-windows-7-x64/p1

Jest ich jeszcze troche

Jak to nie pomoze to nie mam pojecia w jaki sposob zwlaczyc ten problem.

@Kapibar przed praca w rejstrze lepiej zrob sobie kopie plikow ktore masz zamiar usunac.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Dziękuję za wszystkie porady i poświęcony czas. Niestety nic nie podziałało. Próbowałem:

  • usunąć csa, usunąć wszelkie foldery (hl, cstrike) i przeinstalować;
  • powtórzyłem to i usunąłem wszystko z appdata (ba, cały folder steam xD, tempa wyczyściłem);
  • powtórzyłem to i zainstalowałem csa na dysku C (to nie partycja, to oddzielny dysk);
  • dodałem regułę zgodnie z filmikiem, po jednej na oba porty na #3 i #4;
  • próbowałem dołączyć do gry przy wyłączonej zaporze oraz przy wyłączonym antywirusie;
  • tata (informatyk i administrator sieci) sprawdził, nie ma blokad na routerze na oba porty.

Tata, który bierze światłowód od Orange i go dostarcza dalej (internet provider) podpowiada, że Orange czasem blokuje określone porty (tak bo tak, nie mamy zbyt dobrego zdania ani na temat UPC, ani Orange, ale wyboru większego nie ma). Nie można im tego raczej udowodnić (szczególnie, że są średnio przychylni, bo jest dla nich zarówno klientem biznesowym, jak i konkurencją).

Spróbuję sprawdzić wieczorem, ile internetu pożera mi udostępnianie hotspota z telefonu (działa o dziwo, LTE) i granie przez 1-2h dziennie. Jeśli nie będzie to zbyt dużo (limit/mc 10 gb), to, przy lekko gorszym połączeniu (czasem mam lagi, 30ms potrafi skoczyć do 100ms) będę krócej aktywny, ale regularnie. Jeśli za dużo będzie ciągnęło, to chyba skończę karierę :x

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
W dniu 11.02.2019 o 12:54, Kapibar napisał:

Dziękuję za wszystkie porady i poświęcony czas. Niestety nic nie podziałało. Próbowałem:

  • usunąć csa, usunąć wszelkie foldery (hl, cstrike) i przeinstalować;
  • powtórzyłem to i usunąłem wszystko z appdata (ba, cały folder steam xD, tempa wyczyściłem);
  • powtórzyłem to i zainstalowałem csa na dysku C (to nie partycja, to oddzielny dysk);
  • dodałem regułę zgodnie z filmikiem, po jednej na oba porty na #3 i #4;
  • próbowałem dołączyć do gry przy wyłączonej zaporze oraz przy wyłączonym antywirusie;
  • tata (informatyk i administrator sieci) sprawdził, nie ma blokad na routerze na oba porty.

Tata, który bierze światłowód od Orange i go dostarcza dalej (internet provider) podpowiada, że Orange czasem blokuje określone porty (tak bo tak, nie mamy zbyt dobrego zdania ani na temat UPC, ani Orange, ale wyboru większego nie ma). Nie można im tego raczej udowodnić (szczególnie, że są średnio przychylni, bo jest dla nich zarówno klientem biznesowym, jak i konkurencją).

Spróbuję sprawdzić wieczorem, ile internetu pożera mi udostępnianie hotspota z telefonu (działa o dziwo, LTE) i granie przez 1-2h dziennie. Jeśli nie będzie to zbyt dużo (limit/mc 10 gb), to, przy lekko gorszym połączeniu (czasem mam lagi, 30ms potrafi skoczyć do 100ms) będę krócej aktywny, ale regularnie. Jeśli za dużo będzie ciągnęło, to chyba skończę karierę :x

Sorry dopiero teraz ogarnąłem. http://faq.pukawka.pl/diagnoza.html

Spróbuj to ogarnąć i wklej wyniki w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
20 godzin temu, Kapibar napisał:

Stały

Możesz próbować odświeżyć 3# lub 4# w ulubionych lub się z nim połączyć. Pukawka sprawdzi czy coś w ogóle do nich dociera. Napisz mniej więcej godzinie i minutę sprawdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Godzina 08:31. Słoneczny, zimowy poranek, lekko mroźny, gdzieś tam grucha gołąb do swej gołąbeczki (będą jaja), spokój, cisza.. a ja staram się jej nie przerywać rzucaniem mięcha, jak kolejny raz "serwer nie odpowiada" 🤣

Serwer #4

31.186.83.188:27155  

Najpierw klikając na adresie na stronie

1.thumb.png.2d82de52dff2825ff01d788ef310aedb.png

Następnie przez CSa

2.thumb.png.9ee26c4f7e43e449e7c1dabd15797d66.png3.thumb.png.488bb7742974dfc9771b893023f673c5.png4.thumb.png.4745d3643c931b03bf417f473d8f1e77.png

Godzina 8:31, 22.02.2019. Cytując klasyka, "you shall not pass" 😕

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

hmm kiedyś tez miałem ten problem szczerze ja to postawiłem na nowo system całkowicie zainstalowałem sterowniki od producenta i innych zbędnych syfów nie instalowałem więc @Kapibar 

Antywirusa możesz sobie mieć darmowego np avasta co do zapory systemowej możne być włączona i oczywiście trzeba zaznaczyć im pozwolenie na publiczne i prywatne oby dwa i tyle w tej kwesti i mogę 

ci z przykrością napisać to że nic nie zrobisz puki nie zmienisz dostawcy internetu ty sobie w routerze możesz odblokowywać porty ale oni maja większa władze i nic ci to grzebanie tam nie da i zakładam ze masz zablokowane porty nawet jak dodasz cs,a sobie jako administrator to i tak wyjścia z sytuacji nie znajdziesz skoro twój Tata dobrze zna się na tej sieciowce niech sprawdzi czy dobrze jest skonfigurowany router. i żeby nie było to są tylko moje przypuszczenia jak ci format systemu nie pomoże i konfiguracja routera to masz normalny sygnał taki że weź znajomego wi fi podłącz się i wejdź sobie w cs,a i sam zobaczysz w czym rzecz trzymaj sie mordko bo nic więcej dla ciebie nie wymyślę. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • -1

Myślę że to wina niestandardowych portów serwera 3 i 4.

Zrób tak jak w filmiku tylko daj porty z 3 serwera czyli 27155

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×