Jump to content
Sign in to follow this  
Tayquil

Problem z mikro

Recommended Posts

Siemka. Nie działa mi mikrofon na csie steamowym. Okej wbilem tez  w ustawienia steama i wzialem testuj mikrofon i trzeszczy tylko nawet jak nic nie mowie. A na skype, discordzie wszystko dziala cacy. Czym to moze byc spowodowane?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laptoka mam. Ale jak mówie na csie non steam dzialalo. Na skype  dziala a tu nie. Mikro wbudowane bo nie ma wejscia na od sluchawek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak wbudowany to pewnie nic nie warty. Na takich skypach , jakies rozmowach to sie sprawdza ale w csie to raczej nie. A jak mowisz ze nie masz wejscia do sluchawek to podejdz do media marktu i zapytaj czy maja kabel z wejsciem usb i laczacy mikrofon i sluchawki, ja taki kabelek mialem po starych sluchawkach. Nastepna sprawa to wylaczenie majka ktory jest wbudowany w lapku i wlaczenie majka od sluchawek. Ale najpierw ogarnij kabel ;d

Share this post


Link to post
Share on other sites

@d!vide o i czasem podsuniesz ciekawy pomysł :D. Ale czemu na non steamie nikt nie narzekal na moje mikro a teraz nie działa tak jak powinno :|

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Te-Tris istnieją słuchawki z mikro na bluetooth, a z tego co wiem to laptopy są wyposażone w niego, jeśli nie masz wejścia na jacka :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jest jest wina mikro... mikro nawet wbudowany na takie sprawy jak CS jest w zupełności wystarczający i nie ma żadnych zniekształceń itp. Tu jest wina sterownika/oprogramowania lub samych ustawień....

Najprawdopodobniej wina leży w ustawieniach więc spróbuj regulować czułość mikro w ustawieniach obok lub jeśli to nie pomoże, to w ustawieniach systemu.

 

Aaa... i przede wszystkim sprawdź czy właściwe urządzenie do nagrywania masz tam ustawione (na samej górze tej zakładki steam z testowaniem mikro)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Odpalony Jurek ;> mam w ustawieniach to mikro ktore uzywam na skypie bo patrzylem.  Regulowalem i nic to nie dawalo. Ale czemu na non steam dzialalo, na disordach dziala a tutaj nie chce i trzeszczy w tescie i jak cos mowie to tego nie wylapuje nawet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okej naprawiłem. Wziąłem wszystko na domyślne w ustawieniach i podziałało :)Dzieki za pomoc a i tak kupie ta przejsciowke :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...